“Якщо хочеться собі організувати по-справжньому димний, смачний, незвичайний і незабутній покур, то обов'язково приготуйте кальян на алкоголі”. Звучить непогано й в голові навіть з'являються образи, який ефект приблизно буде... Хм, а чому б і ні? Але не поспішайте експериментувати. Зараз ми вам розповімо про теоретичний і практичний бік алко-кальяну. А там ви вже вирішите, чи варто пробувати таке куріння hookah.
Попри те, що ця тема давно закрита в колах досвідчених курців hookah, на ній продовжують хайпувати. Велика кількість людей з кальянної культури лише чули про такий спосіб куріння, але ніколи не пробували, а для новачків і зовсім усе, що пов'язано з цією тематикою, є в новинку. Якщо тезисно зібрати всі думки з цього приводу від тих, хто просуває кальян на алкоголі, як щось цікаве, смачне та неординарне, то можна виділити кілька моментів:
Усі ці поради не мають нічого спільного з реальністю. Якщо ви думаєте, що наливши кілька стопок коньяку в колбу з водою, під час затягування відчуватиметься букет алкоголю в тандемі з обраним тютюновим смаком, то ні. Спирт – ось що буде у вас у роті й не більше. Пивний кальян не такий інтенсивний у плані передавання спиртових парів, проте який там забитий тютюн також не має жодного значення, адже його смак буде перебитий малоприємним пивним посмаком у вигляді гарячого диму.
Є ще один спосіб скуштувати такий hookah – це приготування кальяну на алкоголі без спирту. У цьому випадку варіантів два:
Не має значення, чи додасте ви в колбу алкоголь у чистому вигляді, чи розбавите його водою, випаруєте спирт із напою і лише після цього наповните колбу – смачно не буде. І так, тютюн у цьому разі не відіграє жодної ролі. Навіть найсмачніші й найнасиченіші курильні суміші не доберуться до смакових рецепторів так, як мають це робити. Чому ж багато хто стверджує, що це круто та настійно рекомендує хоча б раз спробувати алкогольний кальян? Гострі відчуття беруть своє і про це ми зараз розповімо більш детально.
Спробуємо пояснити максимально простою мовою, що відбувається, коли спиртові пари потрапляють в організм під час затягування. Звичайна вода в кальяні є головним фільтрувальним елементом. У нашому організмі також є фільтри, які намагаються по максимуму відсікти кількість токсинів та інших шкідливих речовин на шляху до мозку. Коли вода в кальяні повністю замінюється на алкоголь або ж він додається в якомусь співвідношенні, це можна порівняти з тим, що ми просто “вимикаємо” абсолютно всі фільтри як у кальяні, так і в організмі:
А тепер ми вам розповімо про ефект. Оскільки спиртові пари миттєво й безперешкодно добираються до мозку, відчуття сп'яніння настає з неймовірною швидкістю. При цьому мозок і тіло реагує на таке доставлення “градусів” трохи інакше, ніж при класичному вживанні алкоголю. Приємне розслаблення, легке кидання в жар і плюс нікотин з курильної суміші додає свої ефекти. Загалом, відчуття дуже незвичні й місцями навіть цікаві.
Курити такий кальян практично неможливо. Він не смачний, сильно подразнює горло, але заради того самого ефекту деякі люди готові потерпіти. Однак, крім того, що саме куріння 100% буде без будь-якого задоволення для смакових рецепторів, є один аргумент, чому алкогольний кальян – це вкрай погане рішення. Крім алкогольного сп'яніння під час куріння ви отримаєте інтенсивну алкогольну інтоксикацію (отруєння). Річ у тім, що у багатьох людей кальян на алкоголі навіть після 5-10 тяг нагадує про себе наступного дня поганим самопочуттям. Якщо викурити цілу чашу на такому hookah, то найімовірніше через невеликий проміжок часу ейфорія зміниться дуже негативними ефектами. Як організм реагує на сильну алкогольну інтоксикацію:
Якщо пощастить, то лише частина з перерахованого вище чекає на вас цього ж дня або наступного. Якщо ні, то всіма цими “прекрасними” станами вам відповість організм на алкогольний кальян. Гірше за такий покур може бути лише одне: під час паління алко-hookah ще й вживати спиртні напої... Кілька днів дуже поганого фізичного та морального стану забезпечені.
Класичне приготування кальяну на воді завжди було, є і, швидше за все, буде найкращим способом насолодитися смачним, густим, ароматним димом.