Що таке смачний кальян? Може, молоко, лікер, лід, цитрусові та вода в колбі? Або преміальний hookah, забитий дорогим тютюном? Все це не має жодного значення без бази, а саме правильного приготування кальяну. Сьогодні ми розглянемо головні моменти, які дозволять вам організувати гарантований смачний домашній покур навіть на бюджетному апараті.
Нижчеперелічені поради, звичайно ж, будуть актуальні лише для новачків, оскільки гуру щільних покурів і так знають про специфіку та важливість усіх моментів. Отже, поїхали.
Це правило не терпить коригування та зневаги. Апарат перед покуром має бути ідеально чистим. В іншому випадку ми отримуємо наступний ефект від куріння:
Так, все починається зі збирання. Недокрутили шахту, криво став ущільнювач, погано вимили різьблення і багато інших дрібних нюансів безпосередньо впливають на якість покуру. По-перше, відразу ж порушується герметичність апарату, а разом із цим і потяг. А по-друге, температурний режим починає поводитися неадекватно, що призводить до занадто високих або надто низьких температур у чаші і насолодитися процесом куріння стає вкрай проблематично.
Нерідко димні ненажери стикаються з ситуацією, коли дорогий тютюн якийсь безсмачний, а дешевий куриться просто шикарно і навпаки. У більшості випадків справа не в тютюні, а не правильної комбінації “курильна суміш + чаша”. Щоб сильно не заглиблюватися в тему і не вантажити вас хитромудрими термінами, вам потрібно розуміти ази:
Тому ваш ідеальний варіант – це глиняна чашка. На ній організувати смачний кальян набагато простіше. Звичайно, багато залежить і від тютюнової суміші. Якщо вона спочатку ніяка, то й смакоти ви не дочекаєтеся.
У дотик, оверпак, міксування впереміш, секторами, шарами та інші цікаві моменти залишаємо на той час, коли навчимося стабільно робити простий смачний кальян. Це саме стосується і прогріву. Жодних п'ять 22-х вугілля по контуру або ігрищ з низьким температурним режимом. Робимо все максимально рівно, просто та головне смачно:
Це на 100% робітник, простий варіант приготування смачного кальяну
Дуже важливий момент, який може геть-чисто зіпсувати забиту чашу в одну мить. Почніть розкурювати після занадто довгого прогріву – згорить верхній шар і присмак гару переслідуватиме весь покур. Є стандартний таймінг, який підходить для 99% випадків:
Якщо немає ковпака, можна збільшити час до 6-7 хвилин (на трьох вугіллі) і після почати розкурювати. І ще один дуже важливий фактор, що впливає на смак кальяну. Не заощаджуйте на вугіллі. Неякісне вугілля миттєво вбиває всю смакоту сторонніми смаками домішок.
Ці п'ять базових правил є основою. Саме завдяки їм вдається приготувати смачний кальян у домашніх умовах та у закладі. Існує маса технік забивок, які сприяють максимальному підвищенню міцності та аромату hookah. Є безліч варіацій ігрищ із температурним режимом, що впливають на смак. Ну і, звичайно ж, кальянна індустрія не обходиться без екзотики, наприклад, покур через грейпфрут чи свитки. Але база простого смачного кальяну незмінна. це п'ять вищезазначених правил.